Derde soloalbum Yorick van Norden verschijnt in maart 2022 op Vinyl

Derde soloalbum Yorick van Norden verschijnt in maart 2022 op Vinyl

Een nieuw geluid, een nieuwe urgentie en een nieuwe look. Er was een tijd dat popmuziek synoniem stond voor constante verandering en ontwikkeling. De Haarlemse singer-songwriter Yorick van Norden is daar diep van doordrongen. Een mooi plannetje om een plaat te gaan opnemen in de legendarische Abbey Road Studio’s in Londen werd gedwarsboomd door een pandemie en zijn lockdowns. In zekere zin stond heel zijn leven al een tijdje op z’n kop. Gezondheid, ziekte en dood hadden daar een groot aandeel in.

Maar waarom stilzitten als je in de tussentijd ook in eigen land een andere plaat kan maken? Dát is Playing By Ear geworden, zijn derde soloalbum, dat zich laat kenmerken door veel persoonlijkere teksten en een ander, fris en tijdloos geluid. zijn laatste album The Jester (2018) werd lovend ontvangen door het vaderlandse journaille (De Volkskrant: ‘Zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen.’ OOR: ‘De perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk.’).

De plaat was ook genomineerd voor een Edison in de categorie Alternative. Van Norden staat tevens bekend als een groot popkenner, hetgeen zowel tot uiting komt in zijn twee Unsung Heroes coveralbums met Excelsior-stalgenoot Anne Soldaat als in frequente optredens op radio en tv.

Playing By Ear is al Yoricks derde soloalbum. Wat begon als een plan B groeide uit tot een ijzersterke toevoeging aan zijn oeuvre. We kijken reikhalzend uit naar Abbey Road, maar kunnen ons hier nog lang mee zoet houden.

 


Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.